Omorganisation i Svensk handboll och den nya distriktsorganisationen

Omorganisation i Svensk handboll och den nya distriktsorganisationen

Omorganisation i Svensk handboll och den nya distriktsorganisationen 492 296 IS Orion - Handboll i Falkenberg

Från och med den 1 maj 2021, tar svensk handboll steget in i en ny distriktsorganisation. Nuvarande 13 specialdistriktsförbund (SDF) går samman och bildar fem nya.

Handbollförbundet Mitt, -Norr, -Syd, -Väst och -Öst kommer tillsammans att utgöra handbollens nya distriktsorganisation.

Så detta innebär att Hallands Handbolls Förbundet försvinner och nu tillhör IS Orion i Handboll Väst.

För Handboll Väst innebär omorganisationen att personalen utökas samt att ansvarsområdena delvis reviderats. De kommer ha personal på lokalkontoren i Göteborg, Skövde och Karlstad.

 

Handbollförbundet Väst

Säte: Göteborg

Geografiskt område:

Västra Götalands län

Värmlands län

Från Jönköpings län – tillkommer Mullsjö, Habo, Jönköping, Gislaved, Gnosjö, Vaggeryd och Värnamo

Från Hallands län – tillkommer Kungsbacka, Varberg, Falkenberg och Hylte

 

Vad innebär omorganisation för IS Orion

Med tanke på geografiskt läge och faktum att vi är distriktens sydligaste ort och faktum att vi är liten förening innebär detta en klar försämring och svårt läge för klubbens framtid. Vi alla i föraningen står fast vid uppfattning att det här är en indelning som gynnar de större klubbarna.

I IS Orion kommer vi fortsätta arbeta för att hålla handbollen levande så att den inte dör ut i vår kommun. Vi fyller en viktig funktion och vi ser oss som en inkluderande förening dit alla är välkomna oavsett nivå.

Samma öde kommer nog säkert att drabba många ”små” klubbar runtom i Sverige och vi hoppas att de som bestämmer verkligen tänker till inför säsongen 22/23.